четверг, 5 апреля 2012 г.

ЦЕЙ МЕР ДО ДОБРА НЕ ДОВЕДЕ


"Референдум проти Одарича" - таку фразу останнім часом часто чують мешканці міста Черкаси. Справа зовсім не в політичних ігрищах чи економічних війнах, а в одному єдиному слові, котре передає весь зміст сприйняття народом цієї людини: "Дістав!"

Вже далеко та весна 2008 року, коли Черкаський міський комітет Комуністичної партії України організовував перші громадські збори з питання ініціювання збору підписів для проведення референдуму з відставки міського голови. Тоді дехто не повірив твердженню комуністів, що "цей мер до добра не доведе". Згодом сильно пожалкували.

31 березня 2012 року в міському Будинку офіцерів відбулося п'яте зібрання місцевої громади з питання доцільності керування містом нинішнього мера. Чашу терпіння було переповнено 23 лютого, коли від наступу на черкаські медицину, культуру та освіту цей чиновник посягнув на моральні цінності цілого народу - на нашу нелегку, але варту поваги історію, прилюдно заявивши, що не вважає ні воїнів-афганців, ані всіх інших воїнів Радянського Союзу захисниками Вітчизни. Вони ж, за його нездорових міркувань, служили в тій самій Червоній Армії, що так сильно образила шанованих ним та його хазяями Петлюру й Бандеру!

Воїни-інтернаціоналісти відреагували: закликали громадськість, труснули не сильно, але наполегливо посадовця, "попросили" відмовитись від своїх слів стосовно захисників Вітчизни, а після цього добровільно піти у відставку.

Вимоги були проігноровані.

Тож тепер, коли замість обов'язкових двох сотень громадян лише на початку зборів вже було зареєстровано 496 осіб, справа набрала небаченого в Черкасах розмаху. Черкащани зібралися для того, щоб спробувати законним шляхом відсторонити міського голову з займаної ним посади, а заразом і всю його немічну команду пристосуванців.

Виступаючі гнівно засуджували дії міської влади і її керманича та пропонували якнайшвидше розпочати збір підписів, щоб нарешті раз і назавжди покінчити з свавіллям. А це і шкода загальній власності, і збитки від неграмотних (або ж навпаки - досить професійних, як для новітнього чиновницького криміналітету) дій, направлених на знищення медицини, освіти, культури (акти вандалізму стосовно пам'яток героїчному радянському минулому, таких як пам'ятник В.І. Леніну), та навіть дерев (!) у нашому місті, злісне невиконання судових рішень стосовно незаконного підвищення тарифів ЖКГ, знищення зелених насаджень та руйнування інфраструктури і пов'язаної з цим розтрати коштів.

На голосування було поставлене лише одне питання: "Ініціювання збору підписів для проведення референдуму з дострокової відставки міського голови Одарича С.О." "За!" - одностайно!

Серед присутніх майже не відчувалось тимчасового запалу, швидкоплинного незадоволення. Були зібраність та ділова тиша, від якої іноді аж мороз по шкірі… Що сказати - допік мер місту, незабаром прийдеться розплачуватись. Мусимо постаратися досягти свого, бо фраза одного з виступаючих, комуніста Ю.Л. Данилова про те, що, знищуючи наше місто-сад, горе-мер перетворює його в місто пеньків, може набути не лише ботанічного, а й зовсім іншого значення.
Олег ОМЕЛЯНЧУК,
другий секретар
Придніпровського райкому КПУ
м. Черкаси

Автор: Олег ОМЕЛЯНЧУК