вторник, 8 мая 2012 г.


Комуністи пропонують запобігти урізанню пільг “чорнобильцям”

Народний депутат України, перший секретар Сумського обкому Компартії Володимир Даниленко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік» (щодо відновлення соціальних гарантій громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи).
Законопроектом пропонується внести зміни до частини 3 Перехідних положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», зобов’язавши Кабінет Міністрів України здійснювати соціальні виплати у розмірах, передбачених законами.
Запропонований законопроект не позбавляє Кабінет Міністрів України права визначати порядок соціальних виплат, але не дає змогу здійснювати виплати у менших розмірах, ніж передбачено законами.
Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2011 рік» надається право Кабінету Міністрів України змінювати встановлені Законом розміри доплат і пенсій, зокрема їх зменшення. Цей Закон не відповідає окремим нормам Конституції України та статті 71 Закону  України “Про статус і соціальний захист громадян, які  постраждали  внаслідок  Чорнобильської  катастрофи”.
Прес-служба