суббота, 15 сентября 2012 г.


«Молодую гвардию» – в школы!

28 сентября исполнится 70 лет со дня основания подпольной комсомольской организации «Молодая гвардия», которая действовала в оккупированном фашистами Краснодоне.
И хотя Верховная Рада приняла Постановление о праздновании этой даты, все же, олигархическая власть скорее это сделала лишь потому, что память о юных антифашистах жива среди народа, а их подвиг так велик, что заставляет власть считаться с этим.
В то же время, память о героическом прошлом, о подвигах молодежного подполья эта же власть систематически уничтожает. Молодое поколение растет без ориентиров, без героев.
В канун годовщины создания «Молодой гвардии», комсомол Украины стал инициатором проведения ряда патриотических мероприятий, таких как «Зарница 2012», “круглые столы”, конкурсы, способствующие патриотическому воспитанию молодежи.
Одной из основных задач, комсомольцы видят возвращение романа Александра Фадеева «Молодая гвардия» в школьную программу, который оттуда властью был убран.
В связи с этим, 13 сентября, во всех городах, комсомольцы провели пикеты с требованием возвратить «Молодую гвардию» в школы. Молодежь должна знать своих героев! Соответствующие резолюции и требования направлены органам исполнительной власти.
КИЇВ
Начальнику
Головного управління
освіти і науки КМДА
Добровольській О. М.
 Резолюція мітингу
школярів, студентів та молоді м. Києва
в підтримку повернення в шкільну програму
роману «Молода гвардія» Олександра Фадєєва
Стан патріотичного виховання в України викликає велике занепокоєння. Молодь повиннапишатися своєюкраїною, виховуватися в дусі народу-Переможця, а не на прикладібанд формувань націоналістів, датах поразоктазагальногобагатовікового страждання. Такий підхід до вихованняплекає комплекс неповноцінності у молодого покоління. Саметому більше половини нашої молоді мріє виїхати в інші країнитавідмовляється в разі необхідності захищати свою Батьківщинузі зброєю в руках. Як би такі настрої були в 1941-му,якби не було таких герої як молодогвардійці та багато інших юних партизан і підпільників, солдатів та матросів, ми б ніколи не зломили хребет фашизму в 1945 році.
Враховуючи вище викладе, ми учасники мітингу школярів, студентів тамолоді м. Києвав підтримку повернення в шкільну програмуроману «Молода гвардія» Олександра Фадєєва, вимагаємо:
  1. Виконати в повному обсязі Постанову Верховної Ради України«Про відзначення 70-річчя з дня створення підпільноїмолодіжної організації «Молода гвардія».
  2. Включити в шкільну програму роман Олександра Фадєєва «Молода гвардія» як елемент патріотичного виховання молоді.
  3. Провести з нагоди 70-річчя підпільної комсомольської організації «Молода гвардія» в кожній школі м. Києва уроки мужності, присвячені діяльності організації.
Учасники мітингу школярів, студентів та молоді м. Києва в підтримку повернення в шкільну програму роману «Молода гвардія» О. Фадєєва
 ЗАПОРОЖЬЕ
Запорожскому городскому голове
Сину А.Ч.
Резолюция митинга-протеста
Мы, участники протеста, констатируем следующее:
28 сентября исполняется 70 лет со дня основания легендарной подпольной комсомольской организации «Молодая гвардия». Верховная Рада Украины приняла соответствующее Постановление, где одним из самых ключевых пунктов является рекомендация Министерству науки и образования ввести в школьную программу изучение романа Александра Фадеева «Молодая гвардия» – рассказа о самоотверженных патриотах своей Родины, жизнь и подвиги которых являются образцом героизма для современной молодежи. К сожалению, Министерство  отказывается принимать такое решение, ссылаясь на принцип вариативности во всех учебных программах, что позволяет учителю самостоятельно выбирать для обучения произведения тех или иных авторов, а также перераспределять учебные и использовать резервные часы на их изучение.
Мы представители Ленинского комсомола Украины, Коммунистической партии Украины, Всеукраинского Союза женщин-тружениц «За будущее детей Украины», учитывая историческое значение героической борьбы подпольной комсомольской организации «Молодая гвардия», с целью патриотического воспитания современной молодежи на примере подвига молодогвардейцев, требуем:
Считать, что Министерство образования и науки, молодежи и спорта Украины не обеспечивает и не выполняет предложения депутатов Запорожского городского совета (решение №74 от 05.10.2011), включенные в Постановление Верховной Рады N 3982-VI от 01.11.2011 года п.3 (Рекомендувати  Міністерству  освіти  і  науки,  молоді  та спорту України: розглянути питання    включення    до    навчальних   програм загальноосвітніх навчальних закладів  вивчення  роману  Олександра Фадєєва “Молода гвардія”).
Расцениваем, что действия Министерства образования и науки, молодежи и спорта Украины направлены на вычеркивание из памяти граждан Украины героического подвига самоотверженных патриотов своей Родины – молодогвардейцев.
Считать такие действия Министерства образования и науки, молодежи и спорта Украины антиобразовательными и антипатриотическими.
Мы требуем выполнения решения п.3 Постановления Верховной Рады  Украины N 3982-VI от 01.11.2011 года – Включить в учебные программы общеобразовательных учебных заведений изучение романа Александра Фадеева “Молодая гвардия”
Довести эту резолюцию до сведения Министерства образования и науки, молодежи и спорта Украины, а с помощью средств массовой информации ко всем гражданам города Запорожья и области
Первый секретарь Запорожского ОК ЛКСМУ Е. Семененко
Председатель Запорожской областной организации
ВСЖТ «За будущее детей Украины» Т. Козлова
РІВНЕ
13 вересня 2012 року під стінами Рівненської обласної адміністрації комсомольці Рівненщини провели пікет під гаслом «Повернемо «Молоду гвардію» в школи!». Комсомольці активно вели бесіди з небайдужими молодими людьми. Окрім цього ще й розповсюджували обласну комсомольську газету «Корчагінець-Рівне» та інші друковані видання. По завершенню пікету його учасники прийняли відповідне звернення до міністра освіти і науки, молоді та спорту Д.В. Табачника та голови облдержадміністрації В.М. Берташа з вимогою повернути в шкільну програму вивчення роману О. Фадєєва «Молода гвардія».
А через певний час комсомольці перемістилися в центр міста Рівне, де більшість місцевих мешканців позитивно оцінили роботу комсомольців. Жителі міста охоче підходили до них, брали літературу і вступали з ними в розмову.
В цей день Рівне було забарвлене в червоний колір та повсюди лунали слова: “Молода гвардія” – це ж приклад справжнього патріотизму”.
ПОЛТАВА
РЕЗОЛЮЦІЯ
Мітингу, присвяченого поверненню роману О. Фадєєва «Молода гвардія» до шкільної програми
28 вересня 2012 року виповнюється 70 років з дня створення молодіжної підпільної організації «Молода гвардія», що діяла у місті Краснодоні Луганської (Ворошиловградської) області. Подвиг членів комсомольської організації став  одним із прикладів героїчної боротьби радянського народу з німецько-фашистськими загарбниками під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Молоді юнаки та дівчата, створивши підпільну організацію в умовах смертельної небезпеки , вели рішучу боротьбу з  фашистськими окупантами і внесли свій внесок в здобуття Великої Перемоги.
Діяльність молодогвардійців – це приклад всім поколінням, як треба любити і захищати свою Батьківщину.  Сучасна молодь повинна знати і усвідомлювати якою ціною  далася перемога, завдяки кому світ було врятовано від  фашизму. Імена членів підпільної організації повинні бути вписані золотими літерами в історію нашої держави. Але, на жаль, цього не відбувається у сучасній Україні. Героїчний подвиг молодогвардійців, як і подвиг сотень аналогічних підпільних організації,  що діяли на території України в роки війни, поступово  вдається до забуття. Ганебним фактом є вилучення з програми навчання у загальноосвітніх школах  твору О. Фадєєва «Молода гвардія», що оповідає про діяльність молодогвардійців. Прикро, що  Міністерство освіти і науки України так і не виконало Постанову Верховної РадиУкраїни  від 12 квітня 2007 року  N 926-V «Про відзначення 65-річчя з дня створення підпільної молодіжної організації “Молода гвардія”, якою відповідному міністерству було рекомендовано включити до навчальних програм загальноосвітніх навчальних закладів вивчення роману О.Фадєєва «Молода гвардія».
Враховуючи історичне значення героїчної боротьби підпільної  комсомольської  організації «Молода гвардія», з метою патріотичного виховання сучасної молоді на прикладі подвигу молодогвардійців, Полтавська обласна організація Ленінського комсомолу України  вимагає у Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з пропозицією включити  до навчальних програм загальноосвітніх навчальних закладів вивчення роману О.Фадєєва «Молода гвардія».
«Молодь вимагає реальних змін!»
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ
13 вересня відбулась всеукраїнська комсомольська акція “Молоду гвардію” – в школи!”. До проведення акції активно долучилась Хмельницька обласна організація комсомолу України.
Біля обласного управління освіти комсомольці розгорнули намет та інформаційні плакати, на яких було зазначено: «28 вересня 2012 р. – виповнюється 70 років з дня створення підпільної молодіжної комсомольської організації «Молода гвардія», «Виховувати молодь на прикладі справжніх патріотів!», «Повернемо «Молоду гвардію» в школи!» тощо.
Перший секретар обкому ЛКСМУ, кандидат у народні депутати по 187 округу Дмитро Мельник зазначив, що Верховна Рада України неодноразово приймала постанови про відзначення ювілеїв з дня заснування комсомольської організації «Молода гвардія».
«Вважаємо, що видатне значення яскравого прикладу боротьби молодогвардійців для патріотичного виховання молоді гідне того, щоб роман «Молода гвардія» Олександра Фадєєва був включений до програми обов’язкового вивчення у школах. Закликаємо вас підтримати нашу ініціативу та відновити історичну справедливість, віддати належне подвигу героям, які поклали своє життя заради звільнення Вітчизни від мороку коричневої чуми», – заявив Дмитро Мельник.
Захід підтримали члени Хмельницьких міськкому та райкому Компартії України та кандидат в народні депутати по 188 округу від КПУ Микола Туркот.
ЖИТОМИР
Пресс-служба ЦК ЛКСМУ