среда, 28 декабря 2016 г.

Привітання Петра Симоненка з нагоди 99-ї річниці проголошення робітничо-селянської влади в Україні та створення Української Радянської Республіки

Шановні співвітчизники!
24-25 грудня 1917 року 99 років назад  в Харкові  на Першому Всеукраїнському з’їзді Рад було проголошене історичне рішення: «Влада на території Української республіки віднині належить виключно Радам робітничих, солдатських і селянських депутатів; на місцях – повітовим, міським, губернським та обласним Радам, а в центрі – Всеукраїнському з’їзду Рад робітничих і солдатських депутатів, його центральному Виконавчому Комітету та тим органам, які він створює. Україна оголошується Республікою Рад робітничих, солдатських і селянських депутатів».
Це історичне рішенння було і залишиться символом і устремлінням мільйонів українців до нового світлого суспільного ладу, заснованого на принципах поваги до людини праці, рівності і справедливості. Трудящі України ніколи не забудуть про те, що саме Великий Жовтень надав їм право на самовизначення і отримання державності, на основі якого виникла, міцніла і розквітала Українська Радянська Соціалістична Республіка.
В умовах соціалізму Радянська Україна стала країною могутньої економіки з високорозвинутою багатогалузевою індустрією і багатопрофільним сільським господарством, всесвітньовідомими досягненнями в науці і культурі, освіті, літературі і мистецтві.
Країною, яка з багатьох найважливіших показників розвитку входила до першої десятки передових країн Європи і світу. Країною, де була здійснена одвічна мрія народу – об’єднання українських земель в єдиній Радянській Соціалістичній державі. А те, що Радянська Україна була однією з держав-засновниць ООН, являлось свідченням високого міжнародного авторитету нашої держави.
Тимчасова поразка соціалізму в СРСР і Східній Європі призвела до руйнації економічного потенціалу України, ліквідації всіх соціальних гарантій для трудящих, до появи безробіття, злиднів, безнадії, до перетворення її в країну - жебрака.
Після захоплення в Україні влади з допомогою США і їх європейських сателітів націонал - олігархічними силами в лютому 2014 року відбувається безпрецедентний занепад вітчизняної економіки, більш ніж 80-відсотковий знос основних фондів, що приводить до тотальної деіндустріалізації.
Продовжується знеціненням національної грошової одиниці – гривні, масштабна інфляція, стрімке зростання цін і встановлення грабіжницьких, непосильних для десятків мільйонів громадян тарифів на житлово-комунальні, транспортні та інші послуги, масштабне руйнування фінансової системи, пограбування величезної кількості вкладників через штучне знищення банків.
Обіцянки лідерів неонацистського режиму забезпечити «життя по-новому», розвивати демократію, самоврядування, децентралізувати владу на ділі обернулися встановленням в країні авторитарного режиму, зосередженням в руках глави держави практично необмежених повноважень, перетворенням України на тоталітарну, поліцейську державу. Деградовано парламент, законотворчий процес перетворено на «продавлювання», з грубим порушенням Конституції та закону про Регламент Верховної Ради, потрібних правлячому режиму правових актів, що часто суперечать Основному Закону.
Пануючий націонал-олігархічний режим нацистську ідеологію звів, на порушення Конституції, в ранг державної. На державному рівні розгортаються гучні кампанії, на основі так званих законів про декомунізацію спрямовані на те, щоб позбавити народ України історичної пам’яті, без війни переграти підсумки Великої Вітчизняної війни, героїзувати пособників фашистів. Воїни Радянської армії, які визволили територію України від загарбників, оголошуються окупантами. Делегація України разом з делегацією США в ООН і в цьому році голосувала проти прийняття Резолюції, яка засуджує героїзацію нацистських злочинців. Жорстоко придушується діяльність КПУ її представники піддаються репресіям, моральному і фізичному террору.
Україна фактично поставлена під зовнішнє управління, що, по суті, позбавляє її державного суверенітету. Внутрішню і зовнішню політику країни визначають, а найважливіші державні рішення, в тому числі кадрові, диктують Сполучені Штати Америки, Європейський союз, НАТО, Міжнародний валютний фонд. Широко розрекламована інтеграція в європейські структури, реалізація нав’язаних ними так званих «реформ» не принесли Україні та її народові позитивних результатів.
Ніколи ще, шановні співвітчизники, наші люди не були такими беззахисними перед свавіллям і хабарництвом чиновництва, рекетом і рейдерством, посяганнями на їх права і свободи, майно, життя і здоров’я.
Проте комуністичні ідеї – невмирущі і непереможні! Бо заповітну мрію про рівність, братерство, свободу і щастя не можливо ні заборонити, ні вбити, ні витравити з пам’яті, ні вирвати з серця! Ми, коммуністи, впевнено дивимося у майбутнє, бо воно – за соціалізмом.
Ми впевнено дивимося у майбутнє, бо діємо і продовжуємо боротися в інтересах людини праці, в інтересах Вітчизни, в ім’я величних ідеалів, беззавітному служінню яким присвятили себе багато поколінь комуністів. І ця боротьба, безумовно, стане основою для нашої з вами спільної боротьби за народовладдя, соціалізм, Союз братських народів!
Бажаю всім міцного здоров’я, успіхів, щастя і благополуччя!
З повагою,
Перший секретар ЦК Компартії України                      
Петро Симоненко