пятница, 13 апреля 2012 г.

Катерина Самойлик: Цинізм Катерини Ющенко просто дивує


Верховна Рада повинна створити Тимчасову слідчу комісію з питань розслідування фактів привласнення та розтрати коштів, зібраних на реалізацію проекту «Дитяча лікарня майбутнього». Таку думку висловила народний депутат України від фракції Комуністичної партії України Катерина Самойлик в коментарі ГолосUA.
За її словами, така комісія потрібна у Верховній Раді і до її складу мають увійти ті, депутати, які мають медичний профіль. При цьому, Катерина Самойлик висловила сумнів в тому, що влада піде на створення такої ТСК. «Мені здається, що є певні домовленості, щоб це питання не піднімати. Однак питання не просто важливе, а радикально важливе», – додала вона.
Депутат нагадала, що 243 мільйона гривень перераховані на створення цієї лікарні, і це вклади не тільки заможних людей, але і звичайних громадян України. «Мова ж не йде тільки про великі вклади, були й незначні в загальному сенсі – сто гривень, тисячу … Кожна людина чимось пожертвувала, щоб мати можливість нормально лікувати своїх дітей в Україні», – сказала вона.
При цьому Катерина Самойлик визнала, що навіть у разі створення Тимчасової слідчої комісії навряд чи вдасться знайти кошти, зібрані на будівництво лікарні. Втім, депутат підкреслила, що важливість такої комісії полягає в тому, щоб «знайти і покарати», а також публічно засудити тих, хто присвоїв собі кошти багатьох.
«Цинізм колишньої першої леді України Катерини Ющенко просто дивує. Я переглядала звітність бухгалтерії і була вражена: тільки 71 мільйон гривень пішло на різні прес-конференції, конкурси, поїздки закордон. Як же так можна – приїхати в країну і через довіру людей розтоптати їх надії?» – обурилася комуніст.
Підводячи підсумок, Катерина Самойлик додала, що Кабінет Міністрів має взяти на себе зобов’язання і завершити реалізацію цього проекту.
Прес-служба