вторник, 20 марта 2012 г.

Робочий візит Петра Симоненка на Хмельниччину

18 березня 2012 року Хмельницьку область відвідав Перший секретар ЦК Компартії України, голова фракції комуністів у Верховній Раді України Петро Симоненко.
Петро Миколайович розпочав свій робочий візит із зустрічі з жителями Летичівського району.
«Останнім часом у Верховній Раді постійно розглядаються проекти законів, які обурюють людей. У них виникає бажання більш рішуче діяти проти цієї влади. Ми з вами були свідками того, як приймалась пенсійна реформа. Сьогодні потрібно чітко сказати, що ця реформа нав’язана на вимогу Міжнародного валютного фонду і ті вимоги були реалізовані не в інтересах наших громадян, а в інтересах світової олігархії, в тому числі і української. Саме ця пенсійна реформа дала відповідь для тих, хто сумнівався, що, начебто, влада буде виконувати свої обіцянки. Не виконувала і не буде!» – наголосив лідер комуністів.
Петро Миколайович акцентував увагу виборців, що при прийнятті бюджету на 2012 рік в Україні розгорнулась шалена кампанії влади за те, щоб забрати визначені законом соціальні пільги. Мова йде про проект закону №9127, коли «чорнобильці» почали мітингувати, коли люди в судах вирішували питання виплати пенсії, а Верховна Рада та Конституційний суд, більшістю тих, хто представляє великий капітал, прийняли рішення не виплачувати кошти, мотивуючи це тим, що, начебто, немає грошей в бюджеті.
Також Перший секретар ЦК Компартії України відповів на запитання летичівчан та подякував їм за підтримку.
Далі лідер КПУ зустрівся з жителями міста Хмельницького.
«Хочу, в першу чергу, подякувати всім вам за те, що ви були учасниками багатьох акцій, які ми проводили для того, щоб примусити владу діяти іншими методами і працювати на народ України. Що ми з вами робили? Ми протягом минулого року робили все, аби власники підприємств, влада погасили заборгованість по заробітній платі. Ми по всій Україні проводили акції у виглядів пікетів, мітингів, виступів народних депутатів, звернень до правоохоронних органів, борючись, щоб людям повернули зароблене. І там, де ми з вами боролись, там є свій результат, адже без боротьби перемог не буває. За один рік активних дій ми примусили представників влади повернути понад 600 мільйонів заробітної плати», – констатував Петро Миколайович.
Лідер Компартії України зауважив, що також велась боротьба проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, проте не вдалося комуністам зупинити владу і з 1 березня в черговий раз підвищені тарифи на воду. Окрім того, МВФ змушує владу в Україні готувати чергове підвищення тарифів на газ на 20-30%, в тому числі для промислових підприємств – на 58%.
«Ми сьогодні йдемо до кожної хати, до кожної квартири і звертаємось до людей з проханням об’єднатися та підтримати ініціативу комуністів –  платити за комунальні послуги не більше 10% скупного доходу громадян», – наголосив Петро Симоненко.
Лідер КПУ поспілкувався з подолянами не лише під час особистих зустрічей, але й під час прямого ефіру на ДТА «33 канал».
По закінченню прямого ефіру Петро Симоненко відвідав місто Славуту, де у міському будинку культури відбулась зустріч із жителями міста та району.
Під час зустрічі Петро Миколайович детально зупинився на проектах, які реалізують комуністи, поспілкувався із славутчанами, відповів на їхні запитання.
«Комуністи запитують людей про їхнє ставлення стовно принципових моментів під час проведення Народного референдуму. Ми дякуємо вам, що ви нас підтримали, коли ми визначали позицію щодо продажу землі. Мільйони людей, які взяли участь в Народному референдумі сказали: не можна торгувати землею. Ми правильно це оцінили і наша позиція в Верховній Раді – в жодному разі не голосувати за цей закон », – відзначив Перший секретар ЦК КПУ.
У містах Хмельницький та Славута Петро Миколайович вручив партійні квитки новоприйнятим членам партії.
Окрім Петра Симоненка, Хмельниччину відвідав «Червоний десант» на чолі з  народними депутатами України, які працювали у районах та містах області.
У місті Старокостянтинові працювала група із народним депутатом Сергієм Гордієнком, який відзвітував про роботу депутатів-комуністів, ініціативи партії, дав ґрунтовні відповіді на запитання виборців. В місті Дунаївці працював народний депутат Андрій Найдьонов. Зустріч відбувалася дуже активно, Парламентар просто та доступно спілкувався з виборцями. Також Андрій Михайлович провів додаткову невелику зустріч у смт. Ярмолинці.
У місті Городок працювала група на чолі із народним депутатом Євгеном Волинцем. Також група відвідала смт. Сатанів, де було проведено зустріч біля ринку.
Народний депутат Євген Царьков зустрівся із представниками хмельницьких ринків.
Прес-служба Хмельницького обкому КПУ